Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Σμαρώ κ μωρά(ημίαιμα τεριεδάκια).





2 ημερών μπουκίτσες! 3 κοριτσάκια και 5 αγοράκια.Θα γίνουν μικρόσωμα,αν κρίνουμε απ΄την μαμά τους που είναι μόλις 6 κιλά.Δίνεται και η μαμά! Δεχόμαστε και κρατήσεις,γιατί θα γίνουν ανάρπαστα,μόλις απογαλακτιστούν!
Θα δωθούν με υπεύθυνη δήλωση υιοθεσίας και προυπόθεση να στειρωθούν,μόλις φτάσουν την κατάλληλα ηλικία!
Κουφάλια Θεσ/νίκης ,6974892030

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η Αρίθα ψάχνει παντοτινή αγκαλιά.







7 μηνών,και ακόμη στο σπίτι της θετής μου μαμάς;;;Εμένα ποιός θα με πάρει;Πότε θα ανοίξω εγώ το δικό μου σπιτικό;;; Όοοοοοχι δεν θέλω να γίνω μάνα.Θέλω να είμαι η αρχόντισα κυρά ενός σπιτιού.Θέλω να με χα'ι'δεύουν και να με φροντίζουν.Να με έχουν στα πούπουλα.Αλλά πάνε και διαλέγουν όλο κάτι ασπρουλιάρες και φουντωτές.Πφφφφ!Δεν τους είπαν ότι η περμανάντ είναι πασέ;;; Δεν το βάζω όμως κάτω...θα βρεθεί κάποιος να εκτιμήσει την ομορφιά μου.Έτσι κι αλλιώς,ποτέ δεν το βάζω κάτω.Είμαι μια surviror.Δεν το έβαλα κάτω ούτε όταν 2 μηνών κουταβάκι,με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο,και είχα παραλύσει απ΄την μέση και κάτω.ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΧΟΡΟΠΗΔΑΩ σαν το κατσίκι.Πάνω σε αγκαλιές και καναπέδες κυρίως.Είμαι μια καλλονή 13 κιλών,και δεν σκοπεύω να παχύνω.Α πα πα...μπορεί να με ονόμασαν Αρίθα,αλλά δεν θέλω με τίποτα να μοιάσω στα κιλά της συνονόματης κ.Φράνκλιν.
Θα δωθώ με υπεύθυνη δήλωση υιοθεσίας.
Κουφάλια θεσ/νίκης,6974892030

Ζώα, Άνθρωποι και κτήνη.

Γεννήθηκα πριν από κάποια χρόνια! Πόσα; Δεν ξέρω, βλέπεις αλλιώς τα μετράω εγώ ,  αλλιώς τα μετράτε εσείς.Τον πατέρα μου δεν τον γνώρισα, αλλά ξέρω καλά την μάνα μου, ήταν μία εξαιρετική σκύλα…. σκύλα κυριολεκτικά γιατί και εγώ σκύλος είμαι! 
Λέω ήταν γιατί την έχασα κάποια χρόνια πριν ξαφνικά, απότομα, δύσκολα για αυτήν και άδικα·  άδικο για οποιοδήποτε πλάσμα να φεύγει έτσι·  κάτι της έριξαν μαζί  με ένα κομμάτι κρέας και πολύ γρήγορα την βρήκα να σπαρταράει με πόνους φρικτούς, ανήμπορη να μετακινηθεί, λίγες ήταν οι ώρες της από εκεί και πέρα, κάπως έτσι βρέθηκα μόνος.

         
Μόνος για άλλη μία φορά αφού είχα ήδη χάσει έναν πατέρα και κάποια αδέλφια, δεν φαντάζομαι να πιστεύεται ότι ήμουν μοναχοπαίδι; Το αντίθετο είχα άλλα δύο αδέλφια που πολύ νωρίς εξαφανίστηκαν· που, πότε, πως, κανείς δεν ξέρει και σίγουρα όχι εγώ, απλά εξαφανίστηκαν… όπως εξαφανίζονται χιλιάδες από εμάς ξαφνικά και αθόρυβα!   
Περιπλανιόμουν για αρκετό καιρό μέσα σε δρόμους αγροτικούς και χωράφια, στις παρυφές χωριών και σε σκουπιδότοπους ψάχνοντας οτιδήποτε φαγώσιμο, ένα κομμάτι ψωμί και αν ήμουν αρκετά τυχερός ένα κόκκαλο (με ή χωρίς κρέας), κάτι να ξεγελάσω την πείνα μου. Τις περισσότερες φορές αυτό που κέρδιζα από όλη αυτήν την αναζήτηση ήταν κούραση, μια βρώμικη μουσούδα και αρκετές φορές κλωτσιές από αυτούς που λένε ότι είμαστε οι καλύτεροι τους φίλοι, από εσάς τους ανθρώπους.
Τότε άρχισα να σας χωρίζω σε κατηγορίες (είχα βλέπετε και αυτό το παράξενο ένστικτο αλλά και την ικανότητα να σας εντοπίζω, να σας μυρίζω να σας καταλαβαίνω, ποιοι είστε και τι κουβαλάτε μέσα σας), σε αυτούς που μόλις με έβλεπαν θα έσκυβαν και θα μου άπλωναν τα χέρι να με χαϊδέψουν, να μου μιλήσουν, να μου δώσουν λίγο φαΐ ˙ σε αυτούς που θα έσκυβαν να αρπάξουν μία πέτρα να μου πετάξουν ή ένα ξύλο για να με χτυπήσουν, αρκετά δειλοί για να με πλησιάσουν αρκετά φοβισμένοι για να με χτυπήσουν ˙ σε αυτούς που θα απομακρύνονταν μόλις με έβλεπαν από φόβο ή από σιχαμάρα και σε αυτούς που θα με προσπερνούσαν σαν να μην υπάρχω.
Οι δύο τελευταίες κατηγορίες δεν με ένοιαζαν δεν με αφορούσαν, δεν τους πλησίαζα – δεν με πλησίαζαν,  είμασταν απόμακροι, άγνωστοι. Αυτοί που άνηκαν στην πρώτη κατηγορία ήταν οι αγαπημένοι μου, άνθρωποι που αναγνώριζαν ότι σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι μόνοι τους αλλά συνυπάρχουν και με άλλα πλάσματα, πλάσματα που μαζί τους μοιράζονται τον χώρο αλλά και τον χρόνο που τους αναλογεί. Αυτούς που ποτέ δεν κατάλαβα ήταν οι άνθρωποι που με έβλεπαν με μίσος και δεν έχαναν την ευκαιρία να μου δείξουν την κακία και την μαύρη τους ψυχή, γιατί άραγε, τι είχαμε να μοιράσουμε;
Με τον καιρό έμαθα ότι όσο  πιο πολλοί άνθρωποι υπήρχαν κάπου, τόσο περισσότερες ήταν και οι πιθανότητες να βρεθεί και λίγο φαΐ για μένα, ένα χάδι, ένα τρυφερό χτύπημα στην πλάτη. Αύξαναν βέβαια και οι πιθανότητες να με χτυπήσουν, να με κυνηγήσουν αυτοί οι άλλοι, με τις μαύρες ψυχές και τα σκοτεινά μάτια.
Πολύ γρήγορα βρήκα την περιοχή που θα με φιλοξενούσε, συνέχεια υπήρχε κόσμος , κόσμος που έμπαινε και έβγαινε σε ένα μέρος που μεταξύ τους το έλεγαν μοναστήρι, εκκλησιά, άγιο. Δεν ήξερα τι ακριβώς ήταν αυτό το μέρος αλλά καταλάβαινα ότι κάτι υπήρχε εκεί, κάτι καταλάβαινα  με την διαίσθηση μου, οι περισσότεροι από αυτούς (άνθρωποι όλων των λογιών ) που έρχονταν εδώ έμπαιναν φορτισμένοι, σκυφτοί, κουρασμένοι και λίγο μετά έβγαιναν αλλιώτικοι, με μια λάμψη στα πρόσωπά τους.
Ανάμεσα τους έβλεπα πολύ συχνά και κάποιον με μαύρα ρούχα, πάντα με πλησίαζε με το χέρι απλωμένο, με ένα χαμόγελο, με μία καλή κουβέντα και ένα πιάτο φαΐ, δίπλα του ένοιωθα την ασφάλεια που ποτέ δεν είχα, την σιγουριά ότι έχω κάποιον δικό μου, έναν φίλο….

Δεν έλειπαν βέβαια και αυτοί που με κοίταζαν με μίσος, σαν παρείσακτο, σαν εισβολέα, δεν έχαναν ευκαιρία να με μαλώσουν ,να μου φωνάξουν να με χτυπήσουν χωρίς λόγο και αφορμή, απλά γιατί υπήρχα… και αυτούς τους είχα μάθει πάνω – κάτω, τους έβλεπα αρκετά συχνά να έρχονται και αυτοί στο «μοναστήρι» μόνο που αυτοί όπως έμπαιναν έτσι έβγαιναν σκυφτοί, φορτισμένοι, κουρασμένοι χωρίς καμία διαφορά. Πολλές φορές ρώταγαν τον φίλο μου με ύφος έντονο «τί τα μαζεύεις τα κοπρόσκυλα;» και αυτός πάντα τους κοίταζε και χαμογελούσε…

Άλλος ένας από αυτούς σήμερα ήρθε  στο «μοναστήρι», δεν μου έκανε εντύπωση, ερχόταν συχνά, τίποτα το διαφορετικό! Μέχρι που τον κοίταξα στα μάτια, πρώτη μου φορά είδα να με κοιτάζουν με τόσο μίσος, με τόση κακία. Τόση κακία μαζεμένη!
Με φόβησε για μία  στιγμή αλλά ευτυχώς με προσπέρασε και έφυγε (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα), δεν άργησα να καταλάβω ότι έκανα λάθος, ερχόταν πάλι, καταπάνω μου αυτήν την φορά! στο χέρι του κάτι κράταγε έμοιαζε με ξύλο, αλλά πάλι δεν ήταν από τα ξύλα που ήξερα, έμοιαζε αλλιώτικο, τι είναι άραγε; Τον είδα να το σηκώνει και να με δείχνει, ακούστηκε ένας θόρυβος, μία λάμψη και σωριάστηκα  κάτω μπροστά στο «μοναστήρι», γύρω μου φασαρία, το μόνο που ένιωθα πλέον ήταν το κενό, το κρύο, και έναν πόνο αφόρητο τόσο δυνατό σαν να μου ξερίζωναν την ζωή από μέσα μου, στο  μυαλό  μου ήρθε η μάνα μου, κάτι μου έλεγε ότι πολύ σύντομα θα ήμουν κοντά της, θα την έβλεπα ξανά. .......
Το τελευταίο που θυμάμαι είναι η φωνή του φίλου μου, σπαρακτική «τι έκανες;». Μετά τίποτα ένα βουητό μια φασαρία που μάκραινε σιγά – σιγά, έφευγα το ένιωθα! Αυτό ένιωθα και την κακία αυτού του άλλου με το παράξενο ξύλο! 
Τόση κακία, τόσο πολλή κακία…και μετά… σκοτάδι

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί φοβάται ο σκύλος μας;

Πολλές φορές βλέπουμε τον σκύλο μας να συμπεριφέρεται πολύ περίεργα και χωρίς να βλέπουμε με την πρώτη ματιά την αιτία.
Στην συνέχεια βλέπουμε ότι διαφορετική και περίεργη συμπεριφορά του οφείλεται σε συγκεκριμένα αντικείμενα ή συγκεκριμένους ανθρώπους ή ακόμα και σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.


Πρόκειται για φοβίες που βιώνει το σκυλάκι μας οι οποίες προκλήθηκαν από το παρελθόν.

Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε εδώ είναι ότι, ο σκύλος μπορεί να συγκρατήσει διάφορες εικόνες καλές ή κακές. Υπάρχουν αποθηκευμένες εικόνες που περνάνε μπροστά του κάθε φορά που το βιώνει ξανά. Φοβίες υπάρχουν πολλές και διαφορετικές. Τις περισσότερες φορές προέρχεται από κάτι που επέφερε βία στον σκύλο είτε σωματική είτε ψυχολογική.
Ένα παράδειγμα  αφορά ένα κουταβάκι το οποίο γεννήθηκε σε ένα σπίτι που δυστυχώς οι ιδιοκτήτες δεν το ήθελαν. Όπου το έβλεπαν στην αυλή το έτρεχαν με τη σκούπα και το κτυπούσαν. Το κουταβάκι αργότερα υιοθετήθηκε από κάποιους πολύ φιλόζωους ανθρώπους και το λάτρευαν. Χωρίς να γνωρίζουν όμως την ψυχολογική και σωματική βία που υπέστηκε το σκυλάκι, η κυρία πήρε μια μέρα την σκούπα για να σκουπίσει και ξαφνικά το σκυλάκι πανικοβλήθηκε και έτρεξε μακριά.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα που μας δείχνει πως ήρθαν οι εικόνες στο μυαλό του.
Όσο περίεργο και να μας φαίνεται, οι φοβίες αυτές δεν απαιτούν πάντα εσκεμμένη βία.

Θα εξηγήσουμε με ένα άλλο παράδειγμα.

Ένας σκύλος που μεγάλωνε στην αυλή ενός σπιτιού και οι ιδιοκτήτες του ήταν πολύ καλοί είχαν όμως παραλείψει κάτι. Μια μέρα που έβρεχε πολύ δυνατά ο σκύλος ήταν όπως κάθε φορά μέσα στο σπιτάκι του, όμως κάτι διαφορετικό συνέβαινε, ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που άκουγε βροντές..! Οι ιδιοκτήτες προφανώς δεν συνειδητοποίησαν το φόβο που ένιωθε ο σκύλος τους. Από τότε ο σκύλος αυτός κάθε φορά που ακούει βροντές ή παρόμοιους δυνατούς ήχους πανικοβάλλεται και τρέμει.
Δώσαμε δύο διαφορετικά παραδείγματα, το ένα παράδειγμα έδειχνε την σωματική και ψυχολογική βία που ασκούσαν οι «άνθρωποι» στο κουτάβι και το δεύτερο παράδειγμα ήταν η αμέλεια των ιδιοκτητών. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο.

Οι ιδιοκτήτες στην δεύτερη περίπτωση παρόλο που δεν ήθελαν το κακό του παράβλεψαν την ψυχολογία του με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν μια φοβία.

Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να τον είχαν μαζί τους τις ώρες εκείνες, αυτό θα τον έκανε να νιώσει ασφαλής και να του μιλούσαν δείχνοντας του πως δεν συμβαίνει τίποτα.
Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα που μπορούμε να διακρίνουμε καθαρά τις φοβίες. Ένα παράδειγμα που όλοι έχουμε δει, μπορεί ένας ηλικιωμένος κύριος να κτύπησε ή να φόβισε με κάποιο τρόπο έναν σκύλο, ο σκύλος κρατάει την εικόνα και όπου συναντήσει ηλικιωμένο κύριο με κοινό παρουσιαστικό (πχ μπαστούνι) αρχίζει να γαβγίζει.
Εδώ είναι η στιγμή που πρέπει να θυμηθούμε ότι τα ζώα είναι ακριβώς όπως τα παιδιά μας. Όπως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ψυχολογία του παιδιού μας, έτσι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και την ψυχολογία τους ζώου μας.
Πρέπει όμως να γνωρίζουμε κάποιες βασικές αρχές για να βοηθήσουμε το σκυλάκι μας και να μην κάνουμε χειρότερη την κατάσταση.

Το πρώτο και βασικότερο είναι να έχουμε πάντα στην σκέψη μας, πως νιώθει το σκυλάκι μας την κάθε στιγμή. Ένα ακόμα πολύ βασικό που πρέπει να προσέξουμε είναι, κάθε φορά που βλέπουμε το σκυλάκι μας να συμπεριφέρεται και να αντιδρά περίεργα μπροστά σε κάτι που το φοβίζει ΔΕΝ ασκούμε κανενός είδους βία.

Ούτε καν ανεβάζουμε τον τόνο της φωνής μας γιατί εκείνη την στιγμή ήδη νιώθει φοβισμένο και εμείς κάνουμε ακόμα πιο περίπλοκη την στιγμή. Αν το σκυλάκι μας έχει κάποιες φοβίες όπως για παράδειγμα τους δυνατούς ήχους απλά προσπαθούμε να το καθησυχάσουμε και να του μεταδώσουμε το μήνυμα πως όλα είναι μια χαρά και δεν κινδυνεύει.

Αν για παράδειγμα φοβάται το φωτιστικό που έχετε στο καθιστικό, αρχίστε να το φέρνετε κοντά ήρεμα και κάνοντας τον σκύλο σας να νιώθει ασφάλεια και ηρεμία πως τίποτα δεν πρόκειται να πάει λάθος.
Για όλα υπάρχει μια λύση, φτάνει να το αγαπάτε και να του συμπεριφέρεστε με τον καλύτερο τρόπο γιατί του αξίζει! Υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να δώσουν τις λύσεις για κάθε πρόβλημα ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ!


H Σαρδέλα «διαφημίζει» το εμβόλιο για το Καλααζάρ Διαβάστε περισσότερα στο H Σαρδέλα «διαφημίζει» το εμβόλιο για το Καλααζάρ.

Η πρωταγωνίστρια του Ράδιο Αρβύλα είναι η πρώτη που εμβολιάστηκε.



Η Σαρδέλα , κόρη του Στάθη και πρωταγωνίστρια σε μια εκπομπή που έγινε "θεσμός" -στο"ράδιο Αρβύλα"-και εξαιτίας της δικής της συμμετοχής , "σαρώνει" και στο διαδίκτυο .Αποτελεί την πρωταγωνίστρια καμπάνιας που αποσκοπεί στην ενημέρωση για τον εμβολιασμό σκύλων κατά του καλαζάρ.

Η νόσος αυτή που οφείλεται στο τσίμπημα σκνίπας είναι στην χώρα μας ένας απο τους πιο δυνατούς εχθρούς για την υγεία των σκύλων καθώς τα δευτερογενή προβλήματα που προκαλεί στο ζώο είναι πολλά και οι εναλλακτικές θεραπείες που μέχρι τώρα εφαρμόζονται , πολυδάπανες , χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν οριστικά αποτελέσματα.

Η εφημερίδα "Δημοκρατία" δημοσιεύει την είδηση με τίτλο "Η ΣΑΡΔΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΙΣΜΑΝΙΑΣΗΣ".Τώρα φοράει το ροζ κολάρο της που γράφει "Εχω εμβολιαστεί για την λεϊσμανίαση"Μια εξαιρετική είδηση για τα τετράποδα και του ιδιοκτήτες τους.

Γνωρίζατε ότι υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Κτηνιατρικής;

Η παγκόσμια ημέρα κτηνιατρικής θεσμοθετήθηκε τo 2000 από τον Παγκόσμιο Κτηνιατρικό Σύλλογο (World Veterinary Association – WVA) και “γιορτάζεται” το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου κάθε έτους. Παράλληλα, η WVA σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ) θέσπισαν για την ημέρα εκείνη να δίδεται και ένα συμβολικό Κτηνιατρικό βραβείο στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν μέσα από δράσεις-κινήσεις-εργασίες κτηνιατρικοί σύλλογοι και ενώσεις από όλο τον κόσμο.

Το επιλεγμένο θέμα για φέτος πάνω στο οποίο θα προκύψει ο νικητής για το 2012 είναι η “ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΑΝΤΟΧΗ”.

Ο νικητής θα λάβει το συμβολικό ποσό των 1000 $ κατά την 80η Γενική Συνέλευση της ΟΙΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 20 – 25 Μαΐου 2012.


ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΣ (LOUKANIKOS) - ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Την περασμένη Κυριακή οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας «πλημμύρισαν» με κόσμο, που διαδήλωνε κατά του νέου μνημονίου και του «κουρέματος»που οι ξένοι θέλουν να επιβάλλουν. Τα επεισόδια βίας, οι τραυματισμοί και οι καταστροφές ιστορικών κινηματογράφων και κτιρίων της Αθήνας έγιναν για ακόμη μία φορά επίκεντρο συζήτησης σε εγχώρια και Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Πέραν τούτων, το ενδιαφέρον του κόσμου επικεντρώθηκε και σε μία ηχηρή απουσία: Ο Λουκάνικος, ο εθνικός μας πλέον αγωνιστής, ήταν απών από τη μεγάλη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων.

Η εξαφάνισή του γνωστοποιήθηκε μέσω του Facebook και των άλλων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και σκόρπισε ανησυχία.

Ήταν η πρώτη φορά, να επισημάνουμε, που ο Λουκάνικος δεν «παρευρέθηκε» στις μαζικές συγκεντρώσειςπου το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά λαμβάνουν χώρα στο Σύνταγμα.

Μάλιστα ο επαναστάτης σκύλος συνήθιζε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, δηλώνοντας έτσι τον πατριωτισμό του.

«Κατάφεραν να διώξουν και τον Λουκάνικο με τα νέα μέτρα τους», έγραφαν οι fan του στο Facebook.

Και εκεί που όλοι βάλαμε με το μυαλό μας τα χειρότερα, ο «αγανακτισμένος» σκύλος επέστρεψε στα παλιά του λημέρια την Τρίτη και μάλιστα ανανεωμένος. Γαυγίζοντας και εξερευνώντας με τη μύτη του τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της απουσίας του από τις διαδηλώσεις, «πόζαρε» με φόντο την ελληνική σημαία και με ανεβασμένο ηθικό διαμήνυσε (γαυγίζοντας και πάλι!) πως ο αγώνας «συνεχίζεται»!

Ο σκύλος που έγινε πρώτο θέμα σε BBC, Guardian και Times για την αγωνιστική του δράση, δεν σταματά να διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και να ανανεώνει τα ραντεβού των Αγανακτισμένων, στο Σύνταγμα - το δικό του συχνά βομβαρδισμένο στέκι.

Το γεγονός της επιστροφής του στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη έγινε και πάλι γνωστό μέσω Facebook, όπου αναρτήθηκε και η σχετική φωτογραφία με το σχόλιο «Λουκάνικος is back».

Εξάλλου ο εθνικός μας σκύλος δεν φοβάται τους αγώνες, αφού είναι συνηθισμένος στη ρήψη χημικών και τα κρούσματα βίας που συχνά παρατηρούνται στις ειρηνικές κατά τα άλλα πορείες.

Μάλιστα ο άξιος συνεχιστής του Κανέλλου (επαναστάτης σκύλος που δεν βρίσκεται πια στη ζωή) διαθέτει πλέον γύρω στις 5-6 σελίδες στο Facebook με την πιο μεγάλη να απαριθμεί 35 χιλιάδες μέλη!

Η δημοφιλία του Λουκάνικου όχι μόνο δεν γνωρίζει σύνορα, αλλά οδηγεί και σ πολιτικές σκέψεις. 8,957 άτομα δηλώνουν στο FACEBOOK ότι θέλουν να δουν τον Λουκάνικο «Πρωθυπουργό Εθνικής Ενότητας».

Ο πατριώτης σκύλος είναι εδώ και αγωνίζεται μαζί μας για ένα καλύτερο αύριο. Κάποιες φορές μάλιστα θεωρείται πιο επαναστάτης και από τους επαναστάτες...

Υ.Γ.: Πληροφορίες που θέλουν τον Λουκάνικο να απουσίαζε από τα γεγονότα της Κυριακής λόγω κάποιας ζωηρής σκυλίτσας, ελέγχονται ως ανακριβείς!

Φιλοξενήστε ένα αδέσποτο: Πώς να προετοιμαστείτε.

Ένας τρόπος να βοηθήσετε εθελοντικά τα φιλοζωϊκά σωματεία της χώρας μας είναι να φιλοξενήσετε ένα αδέσποτο σκυλάκι ή γατάκι που έχουν αναλάβει.

Καθώς τα σωματεία δεν διαθέτουν συνήθως καταφύγια και τα μέλη τους φιλοξενούν τα ζώα στα σπίτια τους, είναι σημαντικό να υπάρχουν κι άλλοι εθελοντές, που ανοίγουν την πόρτα τους και την αγκαλιά τους σε ένα ζώο, για να μην κινδυνεύει στο δρόμο μέχρι να υιοθετηθεί.

Με το να φιλοξενήσετε ένα αδέσποτο, εκτός απ το ότι του σώζετε τη ζωή και του προσφέρετε ένα ασφαλές μέρος να μείνει, βοηθάτε κι άλλα αδέσποτα αφού δίνετε την ευκαιρία στο εκάστοτε σωματείο να έχει κι άλλες θέσεις φιλοξενίας ζώων.

Επίσης, εκτός από την δική σας αφιλοκερδή προσφορά στον αγώνα των σωματείων, μπορείτε και εσείς να κερδίσετε φιλοξενώντας ένα ζώο: αν θέλετε να υιοθετήστε δικό σας ζώο, η φιλοξενία ενός αδέσποτου είναι το καλύτερο ''τεστ'' για να δείτε αν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες ενός ζώου, αν το σπίτι σας είναι κατάλληλο και αν τα καταφέρνετε.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ:

-ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ;

Τα σωματεία δεν σας υποχρεώνουν να κρατήσετε το ζώο μέχρι να υιοθετηθεί (αν και θα ήταν το ιδανικότερο). Συνήθως, η πρώτη συμφωνία είναι για 15-20 μέρες ή 1 μήνα. Αν όμως έχετε αυλή ή κήπο, άνεση χώρου ή και χρόνου, είναι πολύ σημαντικό να προσφέρετε τη φιλοξενία σας για όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, συννενοείστε με τους υπεύθυνους του σωματείου, επικοινωνείτε μαζί τους για ό,τι προκύψει και εκείνοι παίρνουν το ζώο άμεσα αν τελικά δεν μπορέσετε να ανταποκριθείτε.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Υπάρχουν άνθρωποι όπως εσείς, που φιλοξενούν δοκιμαστικά ή για πρώτη φορά ένα ζώο. ΥΠάρχουν όμως και άνθρωποι που εδώ και πολλά χρόνια, έχουν δηλώσει ''ΣΠΙΤΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ'' και προσφέρουν όλο το χρόνο τον κήπο ή το σπίτι τους για φιλοξενία συγκεκριμένων ζώων. Αν πιστεύετε ότι τα καταφέρνετε, μπορείτε να βοηθήσετε για πολλά χρόνια τα φιλοζωϊκά σωματεία!

-ΤΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΤΕ;

Τα ζώα που έχουν ανάγκη φιλοξενίας μπορεί να είναι από κουτάβια που ζουν στο δρόμο με κίνδυνο της ζωής τους έως χειρουργημένα, ανάπηρα ζώα που πρέπει να έχουν καθημερινή φροντίδα και καθαρό περιβάλλον.
Αποφασίστε τι μπορείτε να προσφέρετε: ένα υγιές ζώο, θέλει απλώς λίγο χρόνο, ταϊσμα, βόλτα και καθαριότητα. Ένα χειρουργημένο ζώο μπορεί να απαιτεί περισσότερο χρόνο, χορηγία φαρμάκων και παρακολούθηση. Αν δεν δουλεύετε για παράδειγμα, μπορεί να είστε καλοί στην φιλοξενία ενός ζώου που αναρρώνει.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Με την καθοδήγηση που θα έχετε από τους υπεύθυνους του σωματείου, δεν θα είστε μόνοι.
Τα καταφύγια ή τα κτηνιατρεία αγχώνουν πολύ τα ζώα και τα φοβίζουν. Είναι καλό τα χειρουργημένα ζώα να φιλοξενούνται σε σπίτια, με θαλπωρή και ηρεμία. Κάντε το καλό και ρίξτε το στο γυαλό!

-ΠΟΣΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΤΕ ΖΩΟ;

Αποφασίστε αν μπορείτε να φιλοξενήσετε σκύλο, μικρόσωμο ή μεγαλόσωμο ή γάτα ανάλογα με το χώρο που διαθέτετε αλλά και το χαρακτήρα του ζώου. Οι υπεύθυνοι του σωματείου θα σας ενημερώσουν αν ένα ζώο έχει πολλή ενέργεια, απαιτεί πολλή βόλτα ή είναι συνηθισμένο σε σπίτι.

Υπολογίστε τον ελεύθερο σας χρόνο, πότε δουλεύετε, τις υποχρεώσεις σας. Όσο πιο πολύ ελεύθερο χρόνο έχετε, τόσο περισσότερο μπορείτε να ασχοληθείτε με ένα σκυλί που έχει πολλή ενέργεια. Αλλιώς προτιμήστε τις γάτες που είναι πιο ανεξάρτητες.

Υπολογίστε το χώρο σας. Αν έχετε μικρό σπίτι ή διαμέρισμα, πρέπει να προετοιμαστείτε για επιπλέον καθάρισμα. Φιλοξενώ ένα ζώο δεν σημαίνει το κλείνω στο μπαλκόνι μου...

Αν δεν ζείτε μόνοι, ενημερώστε τους συγκάτοικους/γονείς/συγγενείς/συζύγους για την φιλοξενία του ζώου πριν το παραλάβετε! Αν δεν είναι σύμφωνοι, μην ταλαιπωρείτε άδικα το ζώο!

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΖΩΑ:
Αν είστε ένας έμπειρος φιλόζωος, η φιλοξενία αδέσποτου γίνεται ακόμα ευκολότερη. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτείτε πιθανές διαμάχες αν τα ζώα σας είναι επιθετικά προς άλλα ίδιου φύλου ή αν έχετε σκύλο και θέλετε να φιλοξενήσετε γάτα κ.ο.κ. Συμβουλευτείτε τους υπεύθυνους του σωματείου.


-ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΟ

Όλοι όσοι φιλοξενούν και σώζουν αδέσποτα, δακρύζουν και στεναχωριούνται όταν τελικά..βρίσκουν σπίτια! Όχι γιατί δεν είναι καλό αυτό, αλλά γιατί όπως και να το κάνεις δένεσαι με ένα πλάσμα που φιλοξενείς, φροντίζεις, αγαπάς, είτε αυτό είναι για 10 μέρες είτε για 3 μήνες.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι λένε ότι δεν φιλοξενούν γιατί δεν αντέχουν τον αποχωρισμό! Όμως αυτό δεν βοηθά τα αδέσποτα! Σκεφτείτε ότι το ζώο θα φύγει από εσάς για να πάει σε μία παντοτινή οικογένεια, όπου θα έχει αγάπη και φροντίδα και επιτέλους το δικό του σπίτι! Μην σκέφτεστε εγωϊστικά.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Αν ερωτευτείτε το ζώο και θέλετε να το υιοθετήσετε εσείς, είναι η ιδανικότερη περίπτωση.
Ωστόσο αν το σωματείο έχει κάνει ελέγχους σε υποψηφίους και έχει αποφασιστεί κάποια τελική οικογένεια, μην δημιουργήσετε πρόβλημα. Υπάρχουν δεκάδες ζώα εκεί έξω που περιμένουν!

ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΖΩΟΥ:

*Δεν είναι κακό να πείτε ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στη φροντίδα του ζώου ή ότι δεν τα καταφέρνετε. Αρκεί να είστε ειλικρινείς με το σωματείο και να μην κάνετε το ζώο μπαλάκι. Η φιλοξενία δεν είναι υιοθεσία, δηλαδή μακροχρόνια δέσμευση. Εξαρτάται από εσάς το πόσο θα κρατήσετε το ζώο, ανάλογα με τις δυνατότητές σας.

*Αν μένετε σε πολυκατοικία, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε με τον ιδιοκτήτη ότι θα έχετε προσωρινά κάποιο ζώο.
Ο νόμος επιτρέπει έως και 2 ζώα ανά διαμέρισμα, αλλά δεν είναι όμορφο να μπείτε σε διαμάχες με τους γείτονες σας. Ενημερώστε τους, συζητήστε το, μην αφήνετε το ζώο στο μπαλκόνι και τηρήστε το νόμο περί κοινής ησυχίας κλπ.

*Μην αφήνετε το ζώο χωρίς επίβλεψη σε εξωτερικούς χώρους. Αν και τα ζώα προσαρμόζονται εύκολα στα σπίτια φιλοξενίας, να θυμάστε πάντα ότι δεν γνωρίζουν την περιοχή και τη γειτονιά σας και πρέπει να αποφευχθεί κάθε περίπτωση απώλειας του ζώου. Μην αφήνετε τα ζώα στον κήπο χωρίς επίβλεψη, τονίστε σε συγγενείς και επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την εξώπορτα και την μπαλκονόπορτα ώστε να αποτρέψετε πιθανή φυγή του ζώου. Φροντίστε το ζώο να φορά ταυτότητα με τηλέφωνα σας ή του σωματείου.

*Σε καμία περίπτωση δεν δίνετε εσείς το ζώο για υιοθεσία σε κάποιον που θα το ζητήσει, σε γείτονα ή φίλο!β Η υιοθεσία πρέπει να γίνει κατόπιν ελέγχου του σωματείου, με τοποθέτηση microchip και υπογραφή συμβολαίου υιοθεσίας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Τα φιλοζωϊκά σωματεία σας προσφέρουν την τροφή (και τα φάρμακα, αν χρειάζονται) για το ζώο που φιλοξενείται. Επίσης, αν είναι κουτάβι ή γατάκι φροντίζουν για τον εμβολιασμό και την αποπαρασίτωσή του. Είναι όμως πολύ σημαντική βοήθεια για αυτούς να αναλάβετε εσείς το κόστος της τροφής. Σκεφτείτε το!

-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ:

1) Γιατί χρειάζεται το ζώο φιλοξενία;

Συνήθως τα ζώα που χρειάζονται φιλοξενία είναι αδέσποτα που ζουν στο δρόμο με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους, ζώα που ζουν σε σπίτια με πολλά ακόμα ζώα, ζώα που χρειάζονται να μάθουν το λουρί (πχ κουτάβια) ή ζώα που αναρρώνουν από χειρουργεία. Ρωτήστε το σωματείο για το ιστορικό του ζώου και τις ιδιαιτερότητές του.

2) Έχει κάποια ασθένεια;

Θα πρέπει να γνωρίζετε το ιστορικό του ζώου για να πάρετε την απόφαση σας. Είτε είναι από το δρόμο χωρίς καμία περίθαλψη είτε είναι κουτάβι εμβολιασμένο είτε υπερήλικο, εσείς θα αποφασίσετε αν θα το φιλοξενήσετε. Αν έχετε δικά σας ζώα, θα πρέπει το ζώο που θα αναλάβετε για φιλοξενία να είναι εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο για αποφυγή μετάδοσης τυχόν νοσημάτων είτε στο φιλοξενούμενο μέλος είτε στα δικά σας ζώα.

3) Είναι στειρωμένο;

Αν έχετε άλλα ζώα, είναι σημαντικό το φιλοξενούμενο (όπως και τα δικά σας) να είναι στειρωμένο για να μην υπάρξουν διαμάχες μεταξύ τους λόγω ορμονών. Αν δεν είναι, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην ζευγαρώσει με τα δικά σας αν βρίσκετε σε οίστρο (δεν συνίσταται να φιλοξενήσετε ζώο με οίστρο αν έχετε αστείρωτα δικά σας ζώα!!!).

4) Ποιός θα πληρώσει τον κτηνίατρο αν προκύψει κάτι;

Συνήθως τα ζώα που δίνονται για φιλοξενία είναι ήδη εμβολιασμένα και ελεγμένα από τα σωματεία.
Αν όμως αναλαμβάνετε ένα ζώο απευθείας από το δρόμο ή μετά από χειρουργείο θα πρέπει να συννενοηθείτε με τους αιτούντες φιλοξενία ποιός κτηνίατρος θα το αναλάβει και αν πρέπει να το μεταφέρετε εσείς για κάποιο λόγο εκεί. Ξεκαθαρίστε με το σωματείο ή τους εκάστοτε ζωόφιλους αν μπορείτε ή όχι να αναλάβετε το κόστος για ένα ζώο που χρειάζεται θεραπεια. Συνήθως, αυτός που φιλοξενεί προσφέρει το χώρο και άλλα άτομα προσφέρουν τη θεραπεία, την τροφή κ.ο.κ. Μην μεταφέρετε το ζώο σε δικό σας κτηνίατρο, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

5) Είναι φιλικό με άλλα ζώα/παιδιά;

Μάθετε τα πάντα για το χαρακτήρα του ζώου που θα φιλοξενήσετε, πριν το πάρετε σπίτι. Αποφασίστε με το σωματείο αν μπορείτε ή όχι να φιλοξενήσετε το συγκεκριμένο ζώο.

6) Ποιός θα παρέχει την τροφή, κάποιο λουρί, την άμμο και άλλα είδη ανάγκης;

Συνήθως τα σωματεία σας παραδίδουν το ζώο με βασικά είδη όπως μπωλάκια, λουρί και τροφή. Αν μπορείτε να προμηθευτείτε εσείς κάτι από αυτά, βοηθάτε καθώς οι πόροι των σωματείων είναι ελάχιστοι. Αν επιλέξετε να φιλοξενείτε ζώα κατά καιρούς, μπορείτε να αγοράσετε τα βασικά και να τα χρησιμοποιείτε κάθε φορά για τον φιλοξενούμενο!!!

7) Πώς συμπεριφέρεται το ζώο όταν μένει μόνο;;;

....ξέρει να περπατά με λουρί; Και άλλα βασικά, είναι σημαντικά για να γνωρίζετε πώς να χειριστείτε το ζώο.

Επικοινωνήστε λοιπόν με το σωματείο της περιοχής σας και επιλέξτε το τετράποδο που θα φιλοξενήσετε!


Liza!!!!!





Η Λιζα μας ειναι ενα πολυ καλο και ησυχο σκυλακι.Ειναι πολυ φοβισμενη και ας προσπαθησουμε να τη βρουμε ενα σπιτι γεματο με πολυ αγαπη....

Mπρούνο!!!

Ημίαμο κριφονάκι10 μηνών αγοράκι.10 κιλά μπισκοτάκι!Ιδανικός για αγκαλίτσες.
Κουφάλια Θεσ/νίκης,6974892030




Ένα ζεστό σπιτάκι για την Νεφέλη;




Με φωνάζουνε Νεφέλη.Είμαι μωράκι 50 ημερών,αλλά γνώρισα ήδη την εγκατάληψη.Ήταν ένα βροχερό βράδυ του Γενάρη που εγκατέληψαν εμένα κ τα αδεφάκια μου έξω από κάτι συρματοπλέγματα.Είχε και άλλα μεγάαααλα σκυλάκια εκεί,και φοβηθήκαμε πολύ.Ευτυχώς όχι μόνο δεν μας έκαναν κακό,αλλά μας άφηναν να κουλουριαζόμαστε επάνω τους,και μας κρατούσαν ζεστά.Ο αδερφούλης μου,ο Δούκας,ήταν πολύ τυχερός,κ υιοθετήθηκε αμέσως.Εγώ και η αδερφούλα μου,μείναμε πίσω...και δυο ημέρες μετά,έπιασε χιονοθύελα.Κουλουριαστήκαμε αγκαλιασμένες,πάνω στον Πρίαμο.Το χιόνι έμπενε μέσα στα κλουβιά μας.Όταν κόπασε λίγο,προσπάθησα να ξυπνήσω την αδελφούλα μου,αλλά ...μάταια.Την άλλη ημέρα,ήρθαν δυο χέρια και με σήκωσαν.Με πήγαν κάπου ζεστά,κ με αρκετό φαγητό.Δεν είναι ο Πρίαμος εκεί,ούτε η αδελφούλα μου,αλλά δεν παραπονιέμαι.Τους άκουσα όμως να λένε,ότι δεν μπορούν να με κρατήσουν για πολύ,και όταν περάσουν τα κρύα,θα ξαναγυρίσω στο καταφύγιο.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ.Θέλω ένα μόνιμο ζεστό σπιτάκι με μόνιμο φαγητο και μόνιμες αγκαλιές.Ο γιατρός που με εμβολίασε,είπε ότι θα μείνω μικρούλα...γύρω στα 10 κιλά.Είναι πολύ;;; Δεν ξέρω! Να κάνω δίαιτα;;; ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ.Θέλω να τρώω μέχρι να γίνει η κοιλίτσα μου στρογγυλή σαν μπαλόνι. Κουφάλια Θεσ/νίκης,6974892030

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Το πολυμορφικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» έγινε νόμος στις 25/1/2012 και οδεύει προς δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ.. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που λύνει ελάχιστα προβλήματα και δημιουργεί πολλά άλλα.
Πολύ σύντομα τις παρενέργειες του θα τις δούμε στους δρόμους καθώς οι πληθυσμοί των αδέσποτων ζώων θα αυξάνονται, αφού επί της ουσίας οι εθελοντές φιλόζωοι τιμωρούνται για την φιλεύσπλαχνη δράση τους. Οι δήμοι, που επωμίζονται μεγάλο βάρος, δεν πρόκειται να ανταποκριθούν και τελικά τα μόνα, που θα είναι ουσιαστικά ζημιωμένα, θα είναι τα ίδια τα ζώα.
Δυστυχώς και αυτό το νομοσχέδιο ανατέθηκε στα χέρια εκείνων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τα ζητήματα, που αφορούν τα ζώα και την προστασία τους και οι οποίοι και λόγω της κρίσιμης και ρευστής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης νοιάζονται μόνο για το αν θα επανεκλεγούν.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση ότι: «Επί ένα σχεδόν χρόνο διαπραγματευτήκαμε, συζητήσαμε, προτείναμε και σχεδιάσαμε απόψεις, στρατηγικές και ευέλπιδες στόχους με τους πολιτικούς προϊσταμένους του θλιβερού κτιρίου της οδού Αχαρνών και τελικά οι τελευταίοι απεδείχθησαν ισόμετρα θλιβεροί και ανεπαρκείς με το κτίριό τους.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταβροχθίστηκε από αναδομήσεις και αναθέσεις του υπουργικού δυναμικού. Μας είναι απολύτως σαφές επίσης, ότι ο βασικός κορμός και η «φιλοσοφία» του νομοσχεδίου φτιάχτηκε από τις αναρμόδιες και αντιφιλόζωες κτηνιατρικές υπηρεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ., βελτιώθηκε από την κα Μιλένα Αποστολάκη – μετά τη δημόσια διαβούλευση – η οποία όντως έτεινε ευήκοον ούς και επιστράτευσε την εντελώς σπάνια πλέον «κοινή λογική», αλλά δεν ευτύχησε να περατώσει το έργο της, για να καταλήξει στο αρχικό μόρφωμα, που σχεδίασαν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ..
Οι διάδοχοί της αντιμετώπισαν το ζήτημα διεκπεραιωτικά, συναλλακτικά και με πλήρη άγνοια του θέματος.
Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, τόσο για την ευζωία των ζώων και την ποιότητα ζωής της πόλης, όσο και για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού μας προφίλ, λύθηκε με το αναμενόμενο για την ελληνική πραγματικότητα.
Δηλαδή με μια εκτρωματική, ασαφή και εντελώς «βαλκάνια» ημι-λύση! Αφού σύραμε στο αρμόδιο υπουργείο εις μάτην πανεπιστημιακούς, (νομικούς, παρασιτολόγους, επιδημιολόγους, κ.τ.λ.) συνεργάτες μας, αφού ταΐσαμε ως αναμασημένη τροφή με όλες τις τρέχουσες νομολογίες της Ευρώπης τους «επιτελείς» του υπουργείου, αφού καταθέσαμε και ξανακαταθέσαμε προτάσεις, ως οι πλέον αρμόδιοι και γνώστες του ζητήματος φορείς, ανακαλύψαμε, ότι κανείς δεν άκουγε αλλά και ούτε είχε πρόθεση να ακούσει.
Το περίεργα σχεδιασμένο πόνημα των κτηνιατρικών υπηρεσιών του ΥΠ.Α.Α.Τ. περιήλθε τελικώς στους εισηγητές των κομμάτων, μόνο και μόνο για να αποκορυφωθεί η – όπως καταλάβαμε τελικά – συνήθης πρακτική.
Μεταξύ νομοσχεδιακής πρότασης και εισηγήσεων εισχώρησαν όλες οι συνδιαλλαγές με συντεχνιακά συμφέροντα και όλες οι ψηφοθηρικές εξαιρέσεις.
Αντί για τους αυτοδίκαιους κοινωνικούς εταίρους (δηλαδή τις αποδεδειγμένα μεγάλες πανελλαδικές ομοσπονδίες) κατά την συζήτηση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου προσεκλήθησαν αμφιλεγόμενης προέλευσης και μεγέθους εκπρόσωποι θρησκευτικογενείς (!) καθώς και ατελείωτες σκληρά συνδικαλιστικές εισηγήσεις της ηγεσίας του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και άλλων άσχετων φορέων, που καμία σχέση δεν είχαν με την ευζωία των ζώων, ούτε καν γνωρίζουν την διάσταση του θέματος.
Αφαιρέθηκαν διατάξεις, που προστάτευαν τα ζώα και αντίθετα προστέθηκαν άλλες, που επιτείνουν την άγρια εκμετάλλευσή τους.
Χιλιάδες νέα αδέσποτα θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα και ήδη υπερπληθεί, από παράνομους και αφορολόγητους εκτροφείς, εμπόρους - «πετσοπάδες», εισαγωγείς, ανεύθυνους ιδιοκτήτες κατοικιδιών.
Οι δήμοι ανύπαρκτοι έως τώρα θα συνεχίσουν νομοτελειακά, να είναι ανύπαρκτοι και οι φιλοζωικές ενώσεις και οι πολίτες, με βαριά πρόστιμα στην πλάτη τους, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.
Αυτό κατάφεραν οι εκμεταλλευτές των ζώων και αυτοί που θέλουν πάση θυσία να υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους. Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ., ανίκανες επί σειρά ετών να λύσουν το πρόβλημα, αφού με την άκρως αντιφιλοζωική στάση τους το επέτειναν, θα συνεχίσουν, να διαχειρίζονται από τα γραφεία τους τα θέματα των ζώων.
Το φιλοζωικό κίνημα όμως θα συνεχίσει να αγωνίζεται ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ για την κατάργηση των διατάξεων μη προστασίας και εκμετάλλευσης των ζώων.
Επισημαίνουμε επίσης σε όλους τους τόνους, ότι δεν είμαστε μερικές χιλιάδες κυνηγοί ή μερικές εκατοντάδες κτηνίατροι. Είμαστε ενάμιση εκατομμύριο φιλόζωοι που – ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης – δεν θα επιτρέψουμε, να ξαναπεράσουν το κατώφλι της Βουλής άνθρωποι με τέτοια ασυνέπεια και τόσο ελλιποβαρή σκέψη.
Καταλάβαμε καλά και εκ του σύνεγγυς, γιατί η χώρα κατάντησε έτσι. Επειδή με προχειρότητα και ασυνέχεια άνθρωποι μη ειδικοί αποφαίνονται, διαχειρίζονται και νομοθετούν, ενώ συναλλάσσονται ακόμα και τώρα, που τα πολιτικά πεπραγμένα έχουν φτάσει στο και πέντε».

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία-και όχι μόνο!!!!!

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία-και όχι μόνο-, η είδηση πως ο τραγουδιστής του πολύ γνωστού συγκροτήματος «La Primera Base», δολοφόνησε και κρέμασε μαζί με ένα φίλο του, δυο αδέσποτα σκυλιά.
Ο Cumbiero, μαζί με τον κολλητό του Vergara, όχι μόνο σκότωσαν και κρέμασαν τα δυο άτυχα τετράποδα, αλλά τόλμησαν μετά να ποζάρουν χαμογελαστοί μπροστά από τα κουφάρια τους!
Το ένα σκυλάκι μάλιστα, ήταν θηλυκό και έγκυος. Το θέμα, αναδείχθηκε από ισπανικό site, τον Μάρτιο του 2011.
Ωστόσο ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει από τότε, μιας και έχει ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος ανάμεσα στον Cumbiero, και fans αντίπαλου group, τους οποίους ο Cumbiero θεωρεί υπαίτιους για τη δυσφήμηση.
Μάλιστα υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν δολοφόνησε τα ζώα. Απλά τα βρήκε κρεμασμένα με το φίλο του και φωτογραφήθηκε μπροστά τους!
Όπως και να΄χει, είτε τα δολοφόνησε και τα κρέμασε, είτε απλά πόζαρε με φόντο τα κουφάρια τους, το θέαμα είναι εξίσου αποτροπιαστικό, μιας και το εν λόγω συγκρότημα έχει εκατομμύρια fans, μερικοί εκ των οποίων θα μπορούσαν να μιμηθούν τις φαεινές ιδέες του «προτύπου» τους.

Καθαρόαιμος Γερμανικός Ποιμενικός



Καθαρόαιμος αρσενικός Γερμανικός Ποιμενικός ***SOS*** Επείγουσα υιοθεσία/φιλοξενεία. ...και με το πού πήρα την τελική στροφή για Κουφάλια...τσουπ...ξεπιδάει μπροστά μου αυτός ο κούκλος.Φιλικότατος.Έπεσε κυριολεκτικά πάνω στα χέρια μου και τριβόταν για χάδια.Είναι περίπου 6 ετών.Φαίνεται ότι είναι από σπίτι.Πολύ καλός με άλλα σκυλιά.Στο καταφύγιο δεν υπάρχει χώρος,ούτε για μύγα. ΒΟΗΘΕΙΑ Κουφάλια Θεσ/νίκης,6974892030